Profesionalna audio oprema AUDIO KONDRIČ D.O.O., Kogejeva pot 5, 2250 Ptuj

  02 / 776 10 51    info@kondric.si

Wharfedale DIAMOND D310, Hi-fi zvočnik

Koda artikla: D310

Majhen zvočnik z VELIKIM zvokom


Cena velja za komad

119,00 €

89,50 €

Brez DDV: 73,36 €

Prihranek: 29.50 € (24.79%)

* Obvezna polja

WHARFEDALE

Smo specialisti

za kompletne rešitve

ter garancijska popravila


 

Opis / prenosi

Opis / prenosi

Glavne značilnosti

Hifi- zvočnik, vrhunske kvalitete zvoka ter izdelave

  • Bas refefleks ohišje
  • Bas enota : 100 mm
  • Visokotonska enota: 25mm z mehko kupolo
  • Občutljivost: 86 dB
  • Moč: 20-60W
  • Impedanca 6 Ohm ( združlivo z 8 Ohm )
  • Frekvenčni Odziv :40-20 Khz
Povezave / prenosi

Uradna stran Wharfedale

Podrobnosti (slo/eng)

Details

Serija D300
Skoraj štiri desetletja Wharfedale znova in znova opredeljuje nizkocenovni in zmogljivi zvočniški koncept z novo serijo D300. Sestavljajo jo štirje modelim D310 in nekoliko večji D320, samostoječi D330 ter D300C, center zvočnik za sisteme domačega kina.

Ohišja modelov D300 imajo zaobljene stranice, njihova modno oblikovana ohišja vključujejo veliko podobnih tehnologij, ki so prenovljena in izdelana posebej za novo serijo. Nobena druga serija zvočnikov ne ponuja tako visokih specifikacij po tako nizkih cenah.

Napredni bas / srednji zvočniki
Serija D300 vključuje najnaprednejše sisteme zvočniških enot, ki so jih kdaj videli v tako ugodnem obsegu zvočnikov. Za bas / srednje zvočniške enote je najnovejša generacija dolgo uveljavljenih tkanih kevlarjevih stožcev Wharfedale vezana na super lahek obroč iz visoko tehnološkega penjenega polietra, ki zagotavlja izjemno jasnost, teksturo in ton. Ti stožci se ponašajo z daljšo tuljavo in imajo velik domet, ki omogoča nizkofrekvenčno linearnost in natančnost, ki je izjemna za takšne nizkocenovne zvočnike. Uporaba posebej oblikovane enodelne polne plošče, opremljene z bakrenim pokrovom, zmanjšuje induktivnost in nadzoruje magnetni tok, kar zagotavlja majhno popačenje skozi kritično območje srednjega razpona.

Ogromni keramični magneti
Tehnologija, ki jo je Wharfedale uveljavil v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, zagotavljajo velike keramične magnete visoke občutljivosti, nemoten odziv in popolno kontrolo gibanja stožca na nižjih frekvencah. Stožec je nameščen v posebej izdelani košari z pajkom, ki povečuje togost in s tem izboljšuje prehodni učinek. Velika odprta površina za stožcem zmanjšuje odboje in omogoča, da notranja akustična pena opravi svoje delo.

Visokotonec WFR
Razvit za serijo Diamond 11 in serijo D300, visokotonci WFR (širok frekvenčni razpon) Wharfedale vključuje lastno "ohišje" - natančno oblikovano zadnjo komoro, ki je dušena z vlaknenim polnilom. Preko velikega keramičnega magneta, izbranega za gladek prehod od srednjih do visokih frekvenc. Polni del je odzračen do zadnje komore, da doseže nizko resonančno frekvenco.

Zvočna kretnica in oblika ohišja
Ton zvočnikov je izpopolnjen z njihovo zvočno kretnico, razvito z uporabo napredne programske opreme Wharfedale. Vsaka kretnica je skrbno ovrednotena s široko paleto glasbe, s poudarkom na realistični reprodukciji glasov in instrumentov. Kretnice imajo polipropilenske kondenzatorje z nizko izgubo in laminirane jedrne tuljave za optimalen prenos glasbenega signala. Akustično profilirana ohišja imajo sprednje pregrade debeline 28mm, profilirane na robovih, da zmanjšajo odbojne refleksije na srednjih do visokih frekvencah, - luksuzni inženirski dotik za takšne nizkocenovne zvočnike.

Zaradi skrbnega dizajna ohišja poslušalec sliši glasbo, ki je neokrnjena z neželenimi toni. Poleg tega so stene ohišja obložene s posebej razvitim notranjim vlaknom, izbranim zaradi izjemnih absorpcijskih lastnosti v široki pasovni širini.

Odprtina P-EQ bas refleks
D-serija P-EQ (izenačevalnik tlaka), ki je bila razvita iz odprtine razporejene v reži, ki je na voljo v seriji Diamond 11, je ključnega pomena za globok in nadzorovan bas. Nizke frekvence, ki se oddajajo z zadnje strani basovske enote, potujejo skozi vrata, ki so na dnu zvočnika, z natančno ukrivljenimi odprtinami za gladek pretok zraka. Te frekvence izstopajo v prostor vsesmerno skozi vrzel med omarico in površino na kateri stoji, ki jo tvorijo štiri noge, ki so pritrjene na ohišje zvočnika.

S tem se zmanjša razlika v tlaku med visokim tlakom v zvočniku in nizkim tlakom v prostoru, s čimer se onemogoči turbulenca in slišno "navijanje", ki sta jo utrpela konvencionalna sistema, hkrati pa pripomore k učinkovitosti refleksa basov. Rezultat je naravna rekonstrukcija temeljnih not bas instrumentov, ki se ujemajo z realističnim zvokom srednjih in visokih tonov. Poslušalcu omogoča tudi, da postavi zvočnike serije D300 bližje zidu kot bi to bilo mogoče z običajnimi zvočniki, kar jim omogoča, da zasedejo manj prostora.

Sodelujte pri inovacijah
Wharfedale je pozval talente znanih strokovnjakov, da razvijejo serijo D300, ekipe, ki so jih vodili ugledni strokovnjaki, so ustvarili vrsto 'proračunskih' zvočnikov, ki so daleč presegli svojo ceno in dvignili pričakovanja o tem, kaj je mogoče doseči na tako nizkih cenah. Industrijsko oblikovanje je ustvaril Kieron Dunk, ki je ustvaril nagrajene modele za podobne akustike Q, Denon, Marantz, Mission in Quad. Akustično izvedbo je vodil Peter Comeau, direktor Acoustic Designa Wharfedale in eden najpomembnejših britanskih oblikovalcev zvočnikov.

Kljub kompaktni velikosti zvočnika, je ton, ki ga proizvedejo, precejšnji in privlačen. Bass doseže presenetljive globine, a je še vedno natančen in nadzorovan, zahvaljujoč naprednim basovskim zvočnikom in odprtino za P-EQ bas refleks. Od rocka in elektronike do klasične in jazz glasbe, zvočniki serije D300 prinašajo osupljiv zvok.

Dodatki / Povezani artikli

Podobni artikli

Wharfedale DIAMOND D330, Hi-fi zvočnik

Wharfedale DIAMOND D330, Hi-fi zvočnik

220,00 €

190,00 €

Brez DDV: 155,74 €

Prihranek: 30.00 € (13.64%)

Wharfedale DIAMOND D320, Hi-fi zvočnik

Wharfedale DIAMOND D320, Hi-fi zvočnik

149,00 €

99,00 €

Brez DDV: 81,15 €

Prihranek: 50.00 € (33.55%)

 

Trgovina - servis  Obiščite nas na lokaciji Kogejeva pot 5, 2250 Ptuj  >> zemljevid lokacije

 


 

 

 

YAMAHA
AUDIOTECHNICA
LD SYSTEMS
SENNHEISER
ADAM HALL
CAMEO
DAP
PALMER
PIONEER
SAMSON
SE ELECTRONICS
STEINBERG
WHARFEDALE